Bäst Gamingaktier 2021 – Vilka kan man investera i?

bäst gamingaktier 2021

Ökad digitalisering och en blomstrande marknad för ny, innovativ teknik har lett till positiv värdeutveckling för många gamingaktier. Så även för ett flertal svenska spelbolag. Men vilka spelaktier är de bästa på marknaden just nu? Och vilka fördelar respektive nackdelar finns det med gamingaktier?

Nedan finner du en introducerande investeringsguide till aktier i spelbolag – komplett med en lista över de bästa gamingaktierna 2021 samt råd om vad som är viktigt att tänka på vid kapitalplacering i spelbolag.

Bästa gamingaktier 2021 – Topp 8

Topplistan visar de åtta spelbolag som så här långt har gått bäst under 2021. Viktigt att komma ihåg är att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, även om positiv utveckling och tillväxt förstås kan ge en bra föraning om utsikterna framgent.

Observera att listan endast ska ses som inspiration – inte som tips eller råd om vad du bör investera i. Aktieköp bör alltid grundas på egna, medvetna beslut baserade på vad du själv tror på.

 1. Activision Blizzard Inc
 2. Take-Two Interactive
 3. Electronics Arts
 4. G5 Entertainment
 5. Paradox Interactive
 6. Embracer
 7. Stillfront
 8. Thunderful

Ovanstående aktier samt andra aktier i spelbolag finns att handla hos bland andra Avanza och Nordnet, hos vilka du även kan se detaljerad information om bolagen samt olika nyckeltal för aktierna.

Vad är gamingaktier?

Gamingaktier är aktier i bolag som är verksamma inom någon typ av digital spelutveckling – till exempel TV-spel, mobilspel, dataspel, E-sport eller casinospel på nätet. Hos nätmäklare och banker kategoriseras de som teknikaktier.

Idag finns ett stort antal börsnoterade gamingföretag – däribland flera svenska – att välja bland för den som tror på en ljus framtid för den här typen av aktier, och som önskar investera. Många bolag har uppvisat en strålande utveckling under de senaste åren i takt med att marknaden vuxit och efterfrågan på nya spel har fortsatt att öka. Den positiva trenden har även lett till ett ökat investeringsintresse, vilket fått många aktiers pris att öka rejält i värde.

Varför köpa aktier i spelbolag?

De senaste årens positiva utveckling för majoriteten av alla börsnoterade spelbolag har gjort investeringar i dessa till lönsamma affärer. Många som köpte aktier i spirande spelföretag för några år sedan, kan idag glädjas åt en fin värdeutveckling på det kapital de satsade.

Historisk avkastning är aldrig någon garanti för framtida avkastning, men fortsätter det vara hög efterfrågan på digitala spel och nya innovationer görs inom ny teknik – kan den framtida utvecklingen också väntas bli ljus.

Några garantier för att det blir så finns naturligtvis inte, men hittills syns inga tecken på att intresset för gaming och virtuella spel är på gång att mattas av. Tror du på fortsatt framgång för spelbolag och prognosticerar en god riskjusterad avkastning, kan köp av gamingaktier mycket väl vara något för dig.

bästa gamingaktier

Fördelar och nackdelar med spelaktier

Innan du gör en finansiell investering av något slag är det alltid viktigt att du är påläst och införstådd med både möjligheterna och riskerna. Detta gäller såväl vid köp av gamingaktier, som andra typer av tillgångar.

Spelbolagsaktier har, liksom alla andra typer av aktier, både fördelar och nackdelar. Såväl möjligheter som risker. Dessa är viktiga att känna till om du ska kunna göra en bra riskbedömning och fatta ett medvetet investeringsbelsut.

Fördelar gamingaktier

 • Goda chanser till bra avkastning då marknaden blomstrar, ökar i omsättning och förväntas växa betydligt mer
 • Hög efterfrågan på digitala spel bäddar för fortsatt positiv utveckling
 • Många olika typer av spelbolag att välja bland – du kan investera i företag som utvecklar dataspel, TV-spel, E-sport eller mobilspel, för att bara nämna några

Nackdelar gamingaktier

 • Omöjligt att förutspå vilka spel som kommer att bli nästa stora succé, och vilka som inte kommer bli det
 • Många spelbolag är nystartade förhoppningsbolag för vilka utsikterna ännu är väldigt osäkra
 • Digitala spel är en relativt ny marknad – endast möjligt att se historisk utveckling för några år bakåt
 • De positiva utsikterna för spelmarknaden kan sägas vara den främsta fördelen med den här typen av investering, medan osäkerheten förenad med en jämförelsevis ny marknad är den största risken.

Huruvida aktier i spelbolag är något för dig att satsa på beror hur du själv bedömer möjligheter kontra risk, samt vilket intresse och vilken förhoppning du har för marknadens fortsatta utveckling.

Köp av aktier i spelbolag 2021 – några tips på vägen

Vi hoppas att informationen ovan kan vara till hjälp för dig om du överväger att investera i spelaktier. Avslutningsvis listar vi nedan några värdefulla tips på sådant som är bra att tänka på för att såväl öka möjligheterna till bra avkastning med gamingaktier, som minimera riskerna så mycket möjligt.

 • Sprid dina risker – låt gamingaktier utgöra en lagom stor del av din portfölj och blanda upp med aktier i andra branscher och på andra marknader
 • Satsa på stora, väletablerade spelbolag snarare än förhoppningsbolag och onoterade företag
 • Börja med fonder som innehåller gamingaktier alternativt ETF’er om du vill investera i spelindustrin men önskar lägre risk

Starta ett konto hos Avanza